Piratpartiets politik ger dig en röst

valmanifest

I dag presenterar Piratpartiet sitt valmanifest inför EU-valet 2014. Du kan ladda hem det här. Dessutom har du nu en möjlighet att lära känna våra EU-kandidater lite bättre. Visste du till exempel att den yngsta är 20 och den äldsta 76? Eller att en gillar svamp och spårvagnar, en annan föredrar aubergine på pizzan och att en tredje föder upp marsvin? Att en av dem en gång var Borlängemästare i kulstötning får ni förresten gärna glömma bort.

2009 fick Piratpartiet 7,13 % i EU-valet. Det gav oss två mandat i Europaparlamentet och en möjlighet att påverka framtiden. Det gav oss också en insikt om hur mycket EU påverkar Sverige och hur få människor som känner till det.

Visste du till exempel att cirka 60 procent av de frågor som tas upp på mötena i kommun- och landstingsfullmäktige påverkas av EU? Antagligen inte. Det är det inte många som vet och kanske är det också därför som mindre än hälften av alla röstberättigade röstar i EU-valet. Politiska partier och media pratar hellre om vad som händer i riksdagen och kommunpolitiken.

Jag tycker att det är varje partis plikt att sträva efter att så många som möjligt som annars skulle ha legat på sofflocket väljer att alls rösta. Piratpartiet axlar under supervalåret 2014 det ansvaret genom att erbjuda en modern och relevant politik som sätter människan och hennes grundläggande fri- och rättigheter i centrum.

Piratpartiet politik ger dig en röst i samhället.

at_news5

Anna
———————
Anna Troberg
Partiledare

Jag finns dessutom på min privata blogg, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Kommentarer

Inga kommentarer.