Anna Troberg

at614

Anna Troberg – 40, partiledare, Järfälla

Anna är Piratpartiets partiledare. Hon är dock inte bara det. Hon är dessutom Sveriges flitigaste partiledare på tidningarnas debattsidor och den enda partiledaren som vågar sig in på Flashback.

Innan hon påbörjade sin politiska bana hade hon flera karaktärsdanande arbeten. Under studietiden arbetade hon som städare, postsorterare, brölloptårtsdesigner, Y2K-säkrare och frilansskribent. Hon har också varit doktorand i engelska, översättare och bokförlagschef. Numera är hon författare och partiledare för Piratpartiet.

Hennes humoristiska roman “Chefer från helvetet” publicerades 2007 av Wahlström & Widstrand under pseudonymen Rosetta Sten. Romanen är även utgiven i Norge och Finland. Du kan så klart ladda hem den gratis. Sharing is caring.

Anna föddes nådens år när ABBA vann i Brighton, 1974. Hon bor i Stockholm tillsammans med sin flickvän och fyra katter.

Anna har åtta hyllmeter med olika utgåvor av Jeanette Wintersons böcker. Hon kan dessutom skryta med att ha ett ärofullt sportsligt förflutet. Ett år var hon Borlängemästare i bordtennis, fotboll och kulstötning. (Hon var 11 och betoning ligger på förflutet och inte ärofullt.) Dolly Parton är hennes homegirl och ja, hon har en papp-Xena i verklig storlek som övervakar henne när hon sitter och jobbar.

Mejl: anna.troberg@piratpartiet.se (mejla om svaret kan vänta en dag)
Telefon: 0704-676273 (ring eller smsa om det är bråttom)

Du kan även följa Anna på hennes privata blogg, hennes blogg på Nyhter24, Twitter, Google+, Facebook och YouTube.

Foto: Michelle Dunbar, CC-BY