Rick Falkvinge

EU-Rick_Falkvinge

Rick Falkvinge – 41, föreläsare & grundare av partiet, Sollentuna

Rick har alltid varit intresserad av teknik och samhällsbygge i kombination, vilket ledde honom att grunda det svenska och första piratpartiet den 1 januari 2006. Efter att ha lett det svenska piratpartiet under dess första fem år, och vid dess genombrott i EU-valet 2009, så reser han numera runt i världen och föreläser om piratrörelsens mål, idéer och ideologi. Det finns gott om videoklipp med hans föreläsningar på nätet, bland annat från föreläsningsserien TED.

Han har också skrivit två böcker – “En reformerad upphovsrätt”, som är ett politiskt manifest han skrev tillsammans med Christian Engström, och “Swarmwise”, som är en ledarskapshandbok för nätbaserade frivilligorganisationer.

Rick är entreprenör i grunden och startade sitt första företag när han var 16 år. Då byggde han IT-lösningar åt små och medelstora företag. Hans IT-karriär fortsatte i varierade former i nästan 20 år, huvudsakligen i tekniska chefsroller, fram till den dag Piratpartiet tog över drivkraften.

Rick är internationellt dekorerad, bl.a. som en av världens hundra största tänkare (av den amerikanska tidskriften Foreign Policy), och har nominerats av tidskriften TIME som en av världens hundra mest inflytelserika personer.

Han bor i Sollentuna norr om Stockholm. Utöver politik och tekniknörderi ägnar han mycket tid åt matlagning, särskilt bacon, och har ett intresse för snabba motorcyklar.

Mejl: rick.falkvinge@piratpartiet.se
Telefon: 0708-303600

Du kan också följa Rick på Twitter, Facebook och hans blogg.

Foto: Helena Augustsson